Nieuwsitem uit het archief:

Samenwerking Woord en Daad

31-12-2012

Open Hearts for kids en Woord en Daad geven zieke kinderen een kans op gezonde toekomst

Katwijk/Gorinchem – Open Hearts for kids biedt zieke kinderen uit ontwikkelingslanden een medische behandeling aan die in hun thuisland niet mogelijk is. Voor de uitvoering hiervan zijn ze onlangs een samenwerking aangegaan met Stichting Woord en Daad. Deze ontwikkelingsorganisatie zal via lokale partnerorganisaties de kinderen selecteren die hiervoor het meest in aanmerking komen. Hierdoor krijgen ze weer kans op een gezonde toekomst.

In veel ontwikkelingslanden is er onvoldoende geld of zijn de ziekenhuizen niet er op ingericht om zwaardere operaties, zoals open hartoperaties, uit te voeren. Open Hearts for Kids, bestaande uit een medische staf, zorgt ervoor dat er jaarlijks twee kinderen onder andere uit het sponsorprogramma van Woord en Daad medisch geholpen kunnen worden. De financiële middelen hiervoor worden door sponsors en donateurs van Open Hearts for kids bijeen gebracht.

Woord en Daad voert via lokale partnerorganisaties een programma voor preventieve en curatieve gezondheidszorg uit. De 34.000 kinderen die binnen het sponsorprogramma bereikt worden, hebben ook toegang tot deze gezondheidszorg. Met de samenwerking met Open Hearts for kids kan Woord en Daad nu ook faciliteren dat kinderen toegang krijgen tot complexere gezondheidszorg, voor zover dat in eigen land niet beschikbaar is.
 


  |