Nieuwsitem uit het archief:

Geslaagde avond Open Hearts for Kids

31-12-2012

Opbrengst ruim € 2400,-
Geslaagde avond Open Hearts for Kids

Tijdens de op 26 april jongstleden georganiseerde vrouwenavond heeft Stichting Open Hearts for Kids ruim €2.400,- opgehaald.

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in voor medische hulp aan kinderen in ontwikkelingslanden. Heleen Barnhoorn, secretaris van Stichting Open Hearts for Kids legt uit wat zij met het geld gaan doen. “Het eerstvolgende meisje dat wij gaan helpen is de 10-jarige Semita uit Malawi. Semita heeft een hartafwijking waaraan zij in Malawi niet geholpen kan worden. Door haar in Nederland te laten opereren krijgt zij een nieuwe kans op een gezond leven. In de ziekenhuizen in ontwikkelingslanden is vaak wel de kennis aanwezig om de kinderen te helpen, maar ontbreekt het hen aan de financiële middelen of apparatuur. En omdat wij vinden dat elk kind recht heeft op een gezond leven, proberen wij er jaarlijks een aantal naar Nederland te halen.”

Tijdens de vrouwenavond werd stilgestaan bij het werk dat Stichting Open Hearts for Kids doet. “We hebben al veel kinderen kunnen helpen,” zegt voorzitster Margreeth Boesaard. “Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed, maar heel recent hebben wij helaas een jongetje dat naar Nederland kwam voor de operatie niet kunnen redden. Dat raakt ons diep, maar motiveert ons tegelijkertijd om door te gaan. Want hoe eerder wij een kind een nieuwe kans kunnen bieden, hoe beter. Dus hoe meer geld wij ophalen, hoe beter, toch?”

Gevarieerd programma
De vrouwenavond had weer een gevarieerd programma. Voor de pauze werd gezongen door Marrianne Haasnoot die werd begeleid door Paul van Hoek en hield Miep van der Woude een boeiende meditatie met als thema ‘Hart - verlichtend’.  In de pauze konden de bezoeksters zich laten verwennen met een handmassage, genieten van een fantastisch taartenbuffet of mooie artikelen kopen. Na de pauze showden de mannequins van Agatha mode de nieuwe zomercollectie. Van veel van de artikelen die in de pauze werden verkocht was de opbrengst volledig voor Open Hearts for Kids. “Een prachtig gebaar van de sponsors, ” zegt Heleen Barnhoorn. “Dankzij de bezoekers, de gulle giften van sponsors en de inzet van onze vrijwilligers hebben wij opnieuw een geweldige avond mogen beleven.” Margreeth Boesaard: “Wij zijn bijzonder dankbaar dat ons werk zo breed wordt gesteund. Dankzij allerlei acties van schoolkinderen en particuliere initiatieven kunnen wij kinderen een nieuwe kans geven. Een dikke pluim voor iedereen die zich voor onze stichting inzet.”
 


  |