Nieuwsitem uit het archief:

Semita Moses

01-01-2013

Op 22 augustus aanstaande komt Semita Moses uit Malawi naar Nederland om in het LUMC een open hartoperatie te ondergaan.

Semita is één van de kinderen die via Open Hearts for Kids kan worden geholpen. Semita heeft Tetralogie van Fallot, vier afwijkingen aan het hart, waaraan zij in Malawi niet geholpen kan worden. Door haar in Nederland te laten opereren krijgt zij een nieuwe kans op een gezond leven.

Zij wordt tijdens haar reis begeleid door vrijwilligers van Luchtvaart zonder Grenzen. Eenmaal in Nederland zal Semita worden opgevangen in een gastgezin. Het is voor zo’n meisje heel ingrijpend allemaal. Het is daarom goed haar een gewoon thuis te bieden. Haar dagelijkse leventje moet zoveel mogelijk doorgaan en wij kunnen hiervoor gelukkig terugvallen op een zeer gastvrij gezin. Voor de operatie, maar ook na de operatie wordt er dus goed voor haar gezorgd en als zij in het ziekenhuis ligt, is er ook steeds iemand van Open Hearts for Kids bij haar.

De komst van Semita naar Nederland is mede mogelijk gemaakt door gulle giften en bijvoorbeeld acties die zijn gehouden door scholen.

Semita is het middelste meisje op de foto


  |