Nieuwsitem uit het archief:

Workshop bloemenschikken

31-12-2013

Workshops bloemschikken ten bate van Open Hearts for Kids

Stichting Open Hearts for Kids organiseert op dinsdag 19 maart aanstaande twee workshops bloemschikken. De opbrengst van de workshops komt volledig ten goede aan het werk van Open Hearts for Kids. 

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in om kinderen uit ontwikkelingslanden een kans te geven op een gezond leven. Het doel van Open Hearts for Kis is het helpen van kinderen die broodnodig een hartoperatie moeten ondergaan, maar die in hun thuisland niet kan worden uitgevoerd. “Onze stichting heeft inmiddels een behoorlijk aantal kinderen kunnen helpen. Helaas zijn wij afhankelijk van donaties, giften en opbrengsten uit acties zoals deze workshops,” vertelt Margreeth Boesaard, voorzitter van Open Hearts for Kids. “Alles valt of staat met de financiën, want de operaties zijn duur. Hoewel de ziekenhuizen en medici in onze regio fantastisch meewerken, blijft het toch heel kostbaar. Wij hebben inmiddels weer een aantal nieuwe aanvragen binnen, dus het is zaak dat wij zoveel mogelijk geld ophalen om deze kinderen te kunnen helpen.”

 

Hartverwarmende steun van Lionsclub Katwijk

"Het is hartverwarmend om te ervaren dat er veel mensen zijn die ons werk willen steunen. Zo kregen wij recent van Lionsclub Katwijk een gift van € 3.000,-. Er lopen op dit moment drie aanvragen. Voor twee ervan, een jongetje uit Tanzania en een meisje uit Malawi, zijn de medische dossiers opgevraagd zodat een medisch team kan beoordelen of zij in Nederland kunnen worden geholpen,” vervolgt Margreeth Boesaard. “Met de gift van Lionsclub Katwijk komt de realisatie van de operaties voor in één van deze kinderen weer een stapje dichterbij. We zijn heel dankbaar voor elke gift, groot of klein, want hoe meer geld we ophalen, hoe meer kinderen wij kunnen helpen. Maar dit soort grote giften zijn natuurlijk geweldig, want dit betekent dat we al een deel van de operatiekosten binnen hebben.”

 

 

Workshop met voorjaarsbloemen
Voor de workshops mag Open Hearts for Kids weer gebruikmaken van de ruimte van De Haven, waardoor het mogelijk is twee workshops te organiseren; één  ’s morgens van 9.30 tot 11.30 uur en één ’s avonds van 20.00 en 22.00 uur. Tijdens de workshop wordt een bloemstuk gemaakt van voorjaarsbloemen en de deelnemers krijgen daarbij praktische tips. “We gaan er voor de deelnemers een gezellige, leerzame workshop van maken,” zegt Margreeth Boesaard, “en natuurlijk ontbreekt daarbij een kopje koffie met wat lekkers niet.”

De workshops worden gehouden Gemeentecentrum de Haven, Groen van Prinstererweg 1 in Katwijk. Kaarten zijn vanaf 4 maart te koop bij Agatha Mode, Noordeinde 22, Katwijk.
 


Bij de foto naast het bericht: Baby Xyzah Monte kon na een operatie in Nederland weer gezond terug naar haar familie.  


  |