Nieuwsitem uit het archief:

Benefietactie voor Open Hearts for Kids

31-12-2013

Onder het motto Kunst en Fish organiseert Open Hearts for Kids op 17 mei aanstaande een bijzondere benefietactiviteit. Deze activiteit vindt plaats tijdens het evenement Kunst Doet Leven dat van 5 t/m 20 mei aanstaande plaatsvindt in  het DunaAtelier in Katwijk (hoek Boulevard/Voorstraat).


 

Stichting Open Hearts for Kids hoopt met deze acties een deel van het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is om de zes maanden oude baby Yugi naar Nederland te halen. Yugi heeft een hartafwijking waaraan hij in zijn eerste levensjaar geopereerd moet worden. “Het is dus zaak dat wij Yugi snel naar Nederland kunnen halen. Wij hopen dan ook op een enorme belangstelling voor zowel onze actie als voor de expositie en kunstveiling,” zegt Margreeth Boesaard van Open Hearts for Kids.

 

Kunst doet leven
Kunst Doet Leven is een initiatief van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk. Zij streven ernaar jaarlijks in de periode mei/juni een bijzonder evenement te organiseren met een maatschappelijk/sociaal karakter. Voor Kunst Doet Leven hebben 130 kunstenaars belangeloos een kunstwerk ter beschikking gesteld. Deze kunstwerken worden van 5 t/m 20 mei tentoongesteld in het DunaAtelier in Katwijk. De expositie is dagelijks geopend van 14.00 uur - 17.00 uur en gedurende bijzondere activiteiten die vermeld staan op www.kunstdoetleven.nl. De kunstwerken worden via een internetveiling per opbod verkocht. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan de goede doelen die zijn uitgekozen. Dit jaar is gekozen voor Stichting ALS Nederland en Stichting Open Hearts for Kids uit Katwijk.

 

Kunst en Fish
Op 17 mei vindt onder de naam KUNST EN FISH in het DunaAtelier ook een benefietactiviteit plaats, waarbij vrijwilligers van Open Hearts for Kids vis en patat bakken. Tussen het bekijken van de schilderijen door kunnen de heerlijke ´fish and chips´ worden genuttigd. De kosten bedragen € 25,- per persoon. Hiervoor krijgt men 2 gebakken visjes, patat en 2 drankjes (bier, wijn of frisdrank). Er is bij Kunst en Fish plaats voor maximaal 50 personen, daarom is het noodzakelijk vooraf in te schrijven. Aanmelden op de avond zelf is niet mogelijk.
Inschrijven kan door een e-mail met naam en adres te sturen naar openheartsforkids@hotmail.com, onder vermelding van ‘inschrijven Kunst en Fish’. U kunt aangeven of u om 18.00 uur of 19.30 uur wilt komen.
Margreeth Boesaard: “We hopen dat wij de 50 plekken voor onze benefietactie allemaal kunnen verkopen en dat de veiling goed loopt, want wij sparen op dit moment niet alleen voor de operatie van Yugi, maar ook voor een hartoperatie voor de vijfjarige Naomi. Als het lukt willen wij ook haar nog dit jaar naar Nederland halen, zodat ook zij een kans op een gezond leven krijgt.”

 

Bij de foto: Strand bij de watering van Dorien van Diemen, één van de kunstwerken die worden geveild.


  |