Nieuwsitem uit het archief:

Kunst doet leven

31-12-2014

8.862 euro is er opgehaald tijdens de benefietexpositie Kunst Doet Leven van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk. Twee weken lang kon je kijken in en vooral bieden op liefst 130, door kunstenaars ter beschikking gestelde kunstwerken. De gehele opbrengst van de veiling is bestemd voor Stichting Open Hearts for Kids uit Katwijk en Stichting A L S Nederland.
Het DunaAtelier aan de Boulevard in Katwijk werd druk bezocht tijdens de benefietexpositie Kunst Doet Leven: bijna 1400 kunstliefhebbers kwamen er kijken en meer dan 4000 personen keken op de veilingwebsite naar de geschonken kunstwerken. Het bieden kwam langzaam op gang. Op tweede Pinksterdag, de laatste dag van de veiling, stond ’s morgens vroeg de teller op € 4200. Gedurende de dag werd er steeds meer tegen elkaar opgeboden en tegen sluitingstijd om 19.30 uur waren meer dan 100 kunstliefhebbers online om op het nippertje een laatste bod uit te brengen. Om precies 19.30 uur verdwenen de kunstwerken van het scherm en was het “net op tijd” of “net te laat” voor het ultieme bod. In 12 uur tijd was het bedrag voor de goede doelen verdubbeld. Uit het hele land kwamen de biedingen, zelfs van over de grens.


De gekozen goede doelen voor 2013 zijn de landelijk opererende Stichting ALS Nederland en de Katwijkse Stichting Open Hearts for Kids. Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen uit ontwikkelingslanden die dringend een (hart)operatie moeten ondergaan die in hun thuisland niet kan worden uitgevoerd. Open Hearts for Kids is afhankelijk van donaties en acties. Op dit moment wordt er gespaard voor een operatie voor Yugi. De zes maanden oude baby moet voor zijn eerste verjaardag geopereerd zijn, wil de operatie kans van slagen hebben. Margreeth Boesaard, voorzitster van Open Hearts for Kids, is bijzonder verheugd over de fantastische opbrengst van de veiling waardoor de operatie voor Yugi weer een stapje dichterbij komt.


De Stichting Kunstvereeniging Katwijk kijkt met plezier terug op het eerste evenement op de nieuwe locatie aan de Boulevard van Katwijk. Er waren alleen maar winnaars: kunstenaars die hadden geëxposeerd, meer dan 50% zagen hun kunstwerk omgezet in euro’s voor de twee goede doelen. Meer dan 70 kunstenaars deden mee aan een workshop “en plein air” schilderen op het strand. Honderden kunstliefhebbers uit het hele land kwamen kijken en gingen nog eens lekker uitwaaien op het strand of maakten er een schilderdag van. Katwijk maakte weer een sprong voorwaarts op de kunstkaart van Nederland. Toch een enkele verliezer: zij die net te laat waren met het laatste bod. Volgend jaar beter met de tweede editie van Kunst Doet Leven 2014.


In het DunaAtelier exposeren en werken in week 22 Ernst Voss, week 23 en 24 Harold Schouten en Theo de Feyter, week 25 Kunstkring 88. Vanaf 29 juni – 5 juli is er “Katwijk En Plein Air” met 17 professionele kunstschilders die Katwijk en omgeving vastleggen op het doek. De expositie van deze kunstwerken duurt tot eind September. Meer informatie over lezingen en workshops op www.schilderenaanzee.nl.


fotobijschrift: Jack Vlieland , bestuurslid Kunstvereeniging Katwijk en Margreet Boesaard, voorzitster Open Hearts for Kids maken  de opbrengst bekend van de benefietveiling Kunst Doet Leven. De ene helft is voor Open Hearts for Kids, de andere voor stichting A L S Nederland.
 


  |