Nieuwsitem uit het archief:

Geslaagde workshop Open Hearts for Kids

06-07-2015

Geslaagde workshop Open Hearts for Kids


Om geld in te zamelen om operaties voor kinderen uit ontwikkelingslanden te kunnen bekostigen organiseerde Stichting Open Hearts for Kids een workshop ‘schilderen op canvas’.

De workshop werd gegeven door een vrijwilliger van Open Hearts for Kids. De 25 enthousiaste dames werden uitgedaagd om aan de hand van een voorbeeld een prachtig schilderij te maken.  De opbrengst van de avond komt volledig ten goede aan Open Hearts for Kids en is bestemd voor de operatie van de vijfjarige Naomi uit Tanzania, die op dit moment in Nederland  verblijft en elk moment een oproep voor de operatie kan krijgen. “Zij heeft alle controles al gehad en nu is het wachten tot er plaats is,” zegt Margreeth Boesaard, voorzitter van Open Hearts for Kids. “Ze wordt opgevangen bij vrijwilligers van Open Hearts for Kids en heeft het daar erg naar haar zin. Ze voelt zich er helemaal thuis en is een heerlijk ontdeugend meisje.”

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in om kinderen uit ontwikkelingslanden die een hartoperatie nodig hebben, maar die in hun thuisland niet kunnen worden geholpen. “Er zijn heel wat kinderen die onze hulp nodig hebben. Maar we kunnen er helaas maar een paar per jaar helpen. De operaties zijn kostbaar en Open Hearts for Kids is afhankelijk van giften, acties en sponsors. Voor Naomi was al een flink bedrag bij elkaar, waardoor we haar met een gerust hart naar Nederland durfden halen. De opbrengst van de workshop dekt weer een klein deel van de kosten.”

  |