Nieuwsitem uit het archief:

Haringrock in actie voor Open Hearts for Kids

06-07-2016

Tijdens het haringrockfestival zal dit jaar actie worden gevoerd voor Open Hearts for Kids. Het Katwijkse Haringrockfestival kiest elk jaar een lokaal goed doel om naar te voren brengen in hun publiciteit. Dit jaar dat Open Hearts For Kids geworden.

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen uit ontwikkelingslanden die een operatie nodig hebben, maar die in hun thuisland niet geholpen kunnen worden. “Op dit moment zijn wij bezig voor een jongetje uit Tanzania, ” vertelt voorzitster Margreeth Boesaard. “De openhartoperatie die hij moet ondergaan is duur en daarom wordt er weer volop actie gevoerd, zoals op 28 juni aanstaande tijdens Haringrock. Daar zullen haringrockcaps worden verkocht, waarvan een deel van de opbrengst naar Open Hearts for Kids gaat.”

Dankbaar

“Onze vrijwilligers zullen daar onder andere haring verkopen die is gesponsord door Parlevliet & Van der Plas. Hiermee hopen wij weer een mooi bedrag bij elkaar te halen. Ook zijn wij dit jaar, samen met Werkgroep de Ruyter uit Rijnsburg, geselecteerd zijn door de Ronde Tafel. Dit betekent dat wij een deel van de opbrengst krijgen van het eerste vaatje ‘Katwjkse haring’ dat op 12 juni wordt geveild. Geweldig dat er zoveel mensen zijn die onze stichting, en daarmee de kinderen die wij helpen, een warm hart toedragen. Onze dank aan alle sponsors en iedereen die een bijdrage levert aan het realiseren van onze doelen. Ook de artsen en ziekenhuizen werken steeds opnieuw mee, wat niet vanzelfsprekend is. Wij zijn hen daar heel dankbaar voor.”

Goede resultaten

Open Hearts for Kids heeft al veel kinderen kunnen helpen. “Het is ons gelukkig steeds weer gelukt het geld voor de operaties bij elkaar te krijgen. Het laatste meisje, Naomi, is in februari geholpen en in april weer gezond naar haar ouders terug gegaan. Wij hopen dat het opnieuw gaat lukken dit jongetje te helpen en dat wij opnieuw mogen rekenen op gulle gevers en een goede verkoop tijdens de haringrock,” zegt Margreeth.

  |