Nieuwsitem uit het archief:

Open Hearts for Kids geeft kinderen een kans

31-12-2019

Na een wat rustiger periode, hebben vertegenwoordigers van Stichting Open Hearts for Kids afgelopen week weer een meisje van Schiphol mogen ophalen. Het meisje heet Huzeila en is in Nederland om een operatie aan haar hartje te ondergaan. 

“Huzeila komt uit Ghana en is net 9 geworden. Ze vierde haar verjaardag hier in Nederland bij een van de gastgezinnen waar ze wordt opgevangen. Huzeila heeft een hartafwijking waarvan in eerste instantie niet zeker was of het te verhelpen was,” vertelt Margreeth Boesaard van Open Hearts for Kids. “Inmiddels is zij door artsen van het LUMC onderzocht. Haar hartafwijking blijkt zeer ernstig, maar gelukkig blijkt een operatie mogelijk. Je kunt spreken van een levensreddende operatie, want haar vooruitzichten waren niet goed. Door haar hartafwijking is zij snel moe en daardoor kosten bijvoorbeeld spelen, aankleden en lopen haar erg veel energie. Na de operatie, die op korte termijn zal plaatsvinden, moet dat verholpen zijn en zal zij naar wij hopen weer in staat zijn volop van haar leventje te genieten.” 

 Fondsenwerving

Stichting Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen uit ontwikkelingslanden die een hartoperatie nodig hebben, maar die in hun thuisland niet kunnen worden geholpen omdat de financiële middelen of de apparatuur om deze operaties uit te voeren niet voorhanden zijn. 

 

“Een kind naar Nederland halen zorgt voor veel geregel, zoals fondsenwerving, overleg met de artsen en het vervoer,” vervolgt Margreeth. “Hartoperaties zijn kostbaar en Open Hearts for Kids is afhankelijk van acties, giften en donaties. Dankzij diverse acties, giften en een aantal grotere donaties lukt het ons gelukkig steeds opnieuw het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Er zijn nog veel kinderen die onze hulp nodig hebben, maar voor wij op volgende aanvragen in kunnen gaan moeten wij eerst weer een behoorlijk bedrag bij elkaar zien te krijgen. Dus giften en donaties blijven dus altijd welkom. Iedereen die onze stichting een warm hart toedraagt en ons helpt bij het realiseren van de operaties zijn wij bijzonder dankbaar. Zonder hen zou het niet lukken. Met elkaar zorgen we ervoor dat deze kinderen weer een nieuwe kans krijgen en gezond en wel naar hun families terug kunnen.” 

 

Meer informatie over de stichting en de kinderen die inmiddels geholpen zijn is te vinden op www.openheartsforkids.nl


  |