De kinderen

Dankzij de inzet van vrijwilligers, giften, donaties, sponsors en de opbrengsten van acties is het Stichting Open Hearts for Kids in de afgelopen jaren gelukt een groot aantal kinderen te helpen.

 

 

Onderstaand een overzicht van de kinderen die zijn geholpen. Over een deel van de kinderen vindt u meer informatie onder de menuknop naast deze pagina.


- Saïd uit Ethiopië heeft een open hartoperatie ondergaan.


- Yonas uit Ethiopië had een waterhoofd.
Volgens de meest recente informatie gaat het uitstekend met hem.


- In 2009 zijn Rota uit Madagaskar en Mariëtte uit Burkina Faso zijn gelijktijdig geopereerd. Rota heeft een open hartoperatie ondergaan en Mariëtte had een goedaardige tumor onderaan haar rug die in Nederland is verwijderd.


- In 2011 heeft Ethel uit Malawi een open hartoperatie ondergaan.

 

- In 2011 is Ihary uit Rwanda geholpen door middel van medicijnen.


- In 2011 heeft Harriët uit Ghana heeft een operatie ondergaan aan haar hartje.


- In 2012 kwam de één jaar oude Bouba naar Nederland.

 

- In 2012 komt de 10-jarige Samita Moses uit Malawi naar Nederland.

 

- In 2012 is baby Xyzah Monte opgevangen door Open Hearts for Kids.

 

- In 2013 baby Yugi kon helaas niet naar Nederland komen, maar is inmiddels in India geholpen.

 

- Najaar 2013 hebben wij € 1.000 gedoneerd om de hartcatheterisatie van Anna Forsyuk uit Oekraïne mogelijk te maken. Anna is inmiddels geholpen. 

 

- Op 9 februari 2014 is de 5-jarige Naomi uit Tanzania in Nederland aangekomen. Zij is op 28 februari geopereerd en op 5 april mocht zij terug naar haar ouders.


- Op 27 april 2015 komt de 16 maanden oude Glory uit Malawi aan op Schiphol. In mei is Glory geholpen en het ging zo goed met haar dat zij op 16 juni al terug is gevlogen naar Malawi. 

 

- Op 17 maart 2017 is de 2-jarige Huzeifa uit Ghana naar Nederland gevlogen. Op 21 april heeft zij in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een hartoperatie ondergaan. Begin juni mocht zij terug naar haar familie. 

 

- Op 31 oktober 2018 kwam Huzeila aan op Schiphol. Zij werd in Nederland opgevangen door twee gastgezinnen. De operatie is uitgevoerd in het LUMC. Na een voorspoedig herstel mocht Huzeila op 12 januari weer terug naar Ghana. 

 

- In mei 2019 zijn acties gestart om geld in te zamelen voor Renfred Sarfo (7) uit Ghana die op korte termijn een hartoperatie nodig heeft die in Ghana niet kan worden uitgevoerd. In november was het geld bij elkaar en is alles in gang gezet om Renfred naar Nederland te halen. 


  |